ADIYAMAN / ÇELİKHAN - Yeşiltepe İlkokulu

11. COVID-19dan korunmak için neler yapılmalıdır?

19 Ocak 2021 21 Temmuz 2020   Akut solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşma riskini azaltmaya/önlemeye yönelik öneriler, COVID-19 için de geçerlidir.
- El hijyenine önem verilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılmalıdır.
- Eller yıkanmadan ağız, burun ve gözlere dokunulmamalıdır.
- Hasta insanlarla temastan kaçınılmalıdır.
- Özellikle hasta insanlarla veya bu insanların çevreleriyle doğrudan temas ettikten sonra eller yıkanmalıdır.
- Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmalıdır. Mendilin bulunmadığı durumlarda dirsek içi kullanılmalıdır.
- Mümkünse kalabalık yerlere ve hasta yoğunluğunun fazla olması nedeniyle sağlık merkezlerine gidilmemelidir. Gidilmesi gerekiyorsa diğer kişilerle temas en aza indirilmelidir.
- Çiğ veya az pişmiş hayvansal ürünleri yemekten kaçınılmalıdır.
- Çiftlikler, canlı hayvan pazarları ve kesimevleri gibi hastalığı bulaştırma açısından riskli alanlarda bulunulmamalıdır.
- Seyahat sonrası herhangi bir solunum yolu semptomu gelişirse maske takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı, doktora seyahat öyküsü hakkında bilgi verilmelidir.

Haz

Yeşiltepe ilkokulu olarak telafi eğitimine katılan öğrencilerimiz ile birlikte çarşaf boyama etkinliği yaptık. Minik parmakların ortaya çıkardığı eser görülmeye değerdi.

Nis

Projemizin etkinlikleri devam ediyor. bu gün de Türk mimarisini öğrenmek adına Mimar Sinan''ın yaptığı yapıtları inceledik. Okula getirdiğimiz nohut ve kürdanalar ile özgün yapıtlar oluşturduk. Daha sonra öğrencilerimin isteği üzerine legolar ile etkinligimize devam ettik. Çok güzel ürünler ortaya çıkaran çatlak profesörlerimi tebrik ediyorum.

Nis

Okulumuzda yürütülen Ninemin Masal Sandığı projesi kapsamında anasınıfı öğrencilerimiz ile önce yöresel yemeklerimizi tanıdık. Canlı derste yöremizin kahvaltılarının vazgeçilmezi olan Serrun yemeğini yaptık.  Etkinliğimizin devamı olarak da yöresel kıyafetlerimiz ile tanıştık. sınıfa getirdiğimiz kıyafetleri giyinerek hem yöremiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olduk hem de geçmişe doğru minik bir yolculuk yaptık.

Mrt

Okulumuzada yürütülen ninemin masal sandığı projesi kapsamındaki etkinliklerimiz devam ediyor. 6. masalımız olan kurbağa ile fare masalımızı anasınıfı öğrencilerimize anlattık. Masalı çok beğenen ve arkadaşları ile paylaşmak isteyen öğrencilerimiz ile 1/A sınıfına küçük bir ziyarette bulunduk. Arkadaşlarımıza hem masal anlattık hemde onlar için  hazırladığımız kitep ayraçlarını hediye ettik.

Mrt

Okulumuz öğrencilerini güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirdik. Daha sonra farkındalık oluşturmak adına okul panomuzu anasınıfı ve ikinci sınıf öğrencilerimizin ortak çalışması ile oluşturduk. Öğrencilerimizi internet ortamındaki zararlı içeriklerden korumak adına yaptığımız çalışma çocuklar tarafından da büyük ilgi gördü.Emeği geçen tüm öğrencilerimize sevgiler.

Ekm

Ninemim Masal Sandığı Projesi ile bu eğitim-öğretim yılında öğrencilerimiz ve velilerimiz ile eğitici ve eğlenceli etkinliklet yapacağı. Proje konusu olarak eskiden bize anlatılmış ve maalesef unutulmuş olan Anadolu Masallarını konu alacağız. Projemizde on Türk iki Azeri ortak bulunmaktadır. Aynı ilçede çalıştığımız  ve aynı proje kurucusu olan Naime ÖNYILMAZ ile birlikte projeyi yürütmekteyiz.